ͳ
С натискането на бутона "Приеми всички" се съгласявате със съхраняването на бисквитки на вашето устройство, за да подобрим навигацията в сайта, да анализираме използването на сайта и да подпомагаме нашите маркетингови усилия.
Моля, изчакайте...
Български

Влезте или се регистрирайте във Вашия профил, за да се възползвате от всички удобства на онлайн магазина.

Вход
или
или създайте нов акаунт

Попада ли Омикрон /Omicron/ в застрахователните покрития по застраховки „Помощ при пътуване в чужбина“ и „Отмяна на пътуване“

Попада ли Омикрон /Omicron/ в застрахователните покрития по застраховки „Помощ при пътуване в чужбина“ и „Отмяна на пътуване“

Þ02 декември 2021, 17:06
Ғ14239

По повод множество постъпили запитвания през SPOTINS.bg и националния телефон на брокера, екипа ни поиска потвърждение от застрахователните компании представени на сайта, че Омикрон ще се покрива идентично с Covid-19. Във връзка с мерките за ограничаване на разпространението му, редица страни наложиха засилен контрол при пътуване, за което Ви съветваме да обърнете внимание на следното:

  1. Омикрон се покрива от застраховките, които съгласно общите си условия не изключват „Епидемия или пандемия“ или изрично е записано, че се покрива лечение от Covid-19. За Ваше улеснение, офертите в SPOTINS.bg с това покритие са маркирани със зелен етикет Covid-19.

  2. Във връзка със засиления контрол, съществува риск от възникване на значителни допълнителни разходи, които не попадат в покритието „Разходи за лечение на коронавирус“, такива са:
  • Разходи за настаняване при лечение без хоспитализация или карантина;
  • Разходи за нов самолетен билет при отлагане на пътуването във връзка с наложило се лечение;
  • Разходи за път и настаняване на близък при хоспитализиране на застраховано лице в чужбина и други.

Този тип разходи се покриват в случаите, когато застрахователя ги предлага, като покритие и не изключва риска „Епидемия или пандемия“.

adalize | MK1 v8.9.14 | RegNr. 18422 | webdesign Œ
â