ʦ
Сайтът използва бисквитки, за най-добро потребителско изживяване. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с това. Научете повече тук
ı
Моля, изчакайте...
Български

Влезте или се регистрирайте във Вашия профил, за да се възползвате от всички удобства на онлайн магазина.

Вход
или
или създайте нов акаунт

ЗК Уника с покритие за Covid-19 в застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“

ЗК Уника с покритие за Covid-19 в застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“

Þ14 юни 2021, 16:36
Ғ1781

В началото на туристическия сезон Застрахователна Компания Уника разшири покритието на застраховка „Помщ при пътуване в чужбина“, като включи медицински разходи свързани с лечение на Covid-19. Изменението е формализирано, като в раздел „Специално условия“ на полицата се изписва следния текст:

„Коронавирус заболяване (COVID-19) е вирусно заболяване, причинено от щам вирус (SARS-CoV-2) и обявено от Световната здравна организация за пандемия.

В изменение на т. 21.25. от Общите условия, Застрахователя разширява застрахователното покритие по т.5 от Общите условия както следва:

По Основно покритие „Неотложни медицински разходи вследствие на акутно заболяване или злополука“ – покриват се медицински разходи, свързани със стационарно болнично и/или извънболнично лечение, с цел овладяване на акутно състояние, в резултат на заболяване от COVID-19, включително разходи за медикаменти. Покриват се и разходите за настаняване в стандартна стая в болнично заведение за не повече от 21 (двадесет и един) дни в резултат на заболяване от COVID-19.

Покриват се разходи за медицинско транспортиране и репатриране вследствие от злополука, акутно заболяване или смърт, включително в резултат на заболяване от COVID-19.

В застрахователното покритие не са включени:

  • Разходи в резултат на карантиниране за заболяване от COVID-19
  • Разходи за тестване за заболяване от COVID-19 без лекарско предписание
  • Разходи за „Отмяна на пътуване“ в резултат на заболяване от COVID-19“

 

По същество застраховката е една от най-евтините на пазара за туристически пътувания с покритие на преките медицински разходи при заболяване от Covid-19. Както при повечето застрахователи, извън обхвата и остават разходите за карантиниране, прекъсване на пътуването и отделно връщане, както и всички други заболявания, които са обявени за пандемия или епидемия от СЗО.

adalize | MK1 v8.9.14 | RegNr. 18422 | webdesign Œ
â