ͳ
С натискането на бутона "Приеми всички" се съгласявате със съхраняването на бисквитки на вашето устройство, за да подобрим навигацията в сайта, да анализираме използването на сайта и да подпомагаме нашите маркетингови усилия.
Моля, изчакайте...
Български

Влезте или се регистрирайте във Вашия профил, за да се възползвате от всички удобства на онлайн магазина.

Вход
или
или създайте нов акаунт

ЗК Уника с покритие за Covid-19 в застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“

ЗК Уника с покритие за Covid-19 в застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“

Þ14 юни 2021, 16:36
Ғ1902

В началото на туристическия сезон Застрахователна Компания Уника разшири покритието на застраховка „Помщ при пътуване в чужбина“, като включи медицински разходи свързани с лечение на Covid-19. Изменението е формализирано, като в раздел „Специално условия“ на полицата се изписва следния текст:

„Коронавирус заболяване (COVID-19) е вирусно заболяване, причинено от щам вирус (SARS-CoV-2) и обявено от Световната здравна организация за пандемия.

В изменение на т. 21.25. от Общите условия, Застрахователя разширява застрахователното покритие по т.5 от Общите условия както следва:

По Основно покритие „Неотложни медицински разходи вследствие на акутно заболяване или злополука“ – покриват се медицински разходи, свързани със стационарно болнично и/или извънболнично лечение, с цел овладяване на акутно състояние, в резултат на заболяване от COVID-19, включително разходи за медикаменти. Покриват се и разходите за настаняване в стандартна стая в болнично заведение за не повече от 21 (двадесет и един) дни в резултат на заболяване от COVID-19.

Покриват се разходи за медицинско транспортиране и репатриране вследствие от злополука, акутно заболяване или смърт, включително в резултат на заболяване от COVID-19.

В застрахователното покритие не са включени:

  • Разходи в резултат на карантиниране за заболяване от COVID-19
  • Разходи за тестване за заболяване от COVID-19 без лекарско предписание
  • Разходи за „Отмяна на пътуване“ в резултат на заболяване от COVID-19“

 

По същество застраховката е една от най-евтините на пазара за туристически пътувания с покритие на преките медицински разходи при заболяване от Covid-19. Както при повечето застрахователи, извън обхвата и остават разходите за карантиниране, прекъсване на пътуването и отделно връщане, както и всички други заболявания, които са обявени за пандемия или епидемия от СЗО.

adalize | MK1 v8.9.14 | RegNr. 18422 | webdesign Œ
â