ʦ
Сайтът използва бисквитки, за най-добро потребителско изживяване. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с това. Научете повече тук
ı
Моля, изчакайте...
Български

Влезте или се регистрирайте във Вашия профил, за да се възползвате от всички удобства на онлайн магазина.

Вход
или
или създайте нов акаунт

Застраховка Отмяна на пътуване – една нова перспектива

Застраховка Отмяна на пътуване – една нова перспектива

Þ07 ноември 2023, 17:32
Ғ71
ȭ
LogoColonnade
LogoColonnade

Имаме удоволствието да представим на нашите клиенти една принципно нова възможност за застраховане на тяхното пътуване. С интегрирането на застраховки „Отмяна на пътуване“, „Помощ при пътуване“ и комбинирана застрахователна полица на Застрахователна Компания Колонад в сайта за онлайн застраховане и електронни услуги SPOTINS.bg, ние предоставихме на нашите клиенти един нов подход към застрахователната им защита.

В допълнение към досега предлаганите от нас продукти, застраховката за Отмяна на пътуване на Колонад дава възможност, направените от Вас разходи да бъдат застраховани на различни етапи. До сега най-честия проблем при сключването на тази застраховка беше, че клиентите изпускаха срока за сключване, поставен от всяка застрахователна компания. Обикновено този срок е определен по различни начини:

  • Срок от резервацията – определя се в брой дни от момента, в който сте направили Вашата резервация;
  • Срок от заплащане на капарото – той определя брой дни от първото плащане по договора за туристическата услуга;
  • Срок не по-малък от определен брой дни до началото на пътуването;

Сроковете в Колонад могат да се определят от всяко едно от тези събития.

Пример 1: Вие си правите резервацията няколко месеца по-рано без да заплащате капаро. В рамките на 2 седмици можете да сключите застраховка в избран от Вас лимит, включващ всички разходи, които предвиждате или само тези, които знаете, че не са възстановими по друг начин. ЗК Колонад не изисква застраховане върху пълната сума.

Пример 2: Изпуснали сте двуседмичния срок от резервацията -  можете да сключите Вашата застраховка към момента на заплащане на капарото в деня на плащане или до 14 дни от тази дата, ако до началото на пътуването остават поне 30 дни, считано от датата на сключване на полицата.

Пример 3: Правите Вашата резервация дни преди пътуването - Може да сключите застраховка в деня на резервацията. И „Да“ има смисъл да я сключите, защото застраховка „Отмяна на пътуване“ покрива и разходи за прекъсване на пътуването.

Пример 4: Не сте знаели за тази възможност или за изискуемите срокове -  Ако сте заплатили вече Вашето капаро и предстои да заплатите по-голямата част от пътуването, то в деня на плащане можете да застраховате сумата по доплащането и други предстоящи разходи.

Застраховка „Помощ при пътуване“ предоставя принципно нови за българския пазар покрития, като:

  • Спортно /ски, сноуборд../ оборудване;
  • Възстановяване на разходи за лифт карти при затваряне на пистите;
  • Застраховка на домашен любимец, който пътува с Вас в чужбина – разходи за ветеринар, хоспитализация и издирване, ако се загуби;
  • Отмяна на пътуване

И разбира се, ако сключите комбинирана застраховка „Помощ при пътуване“ с допълнителна опция „Отмяна на пътуване“, ще получите една много добра отстъпка.

adalize | MK1 v8.9.14 | RegNr. 18422 | webdesign Œ
â