ͳ
С натискането на бутона "Приеми всички" се съгласявате със съхраняването на бисквитки на вашето устройство, за да подобрим навигацията в сайта, да анализираме използването на сайта и да подпомагаме нашите маркетингови усилия.
Моля, изчакайте...
Български

Влезте или се регистрирайте във Вашия профил, за да се възползвате от всички удобства на онлайн магазина.

Вход
или
или създайте нов акаунт

Нови правила за сключване на задължителна застраховка „Гражданска отговорност“ на автомобилистите за автомобили без регистрационен номер.

Нови правила за сключване на задължителна застраховка „Гражданска отговорност“ на автомобилистите за автомобили без регистрационен номер.

Þ15 август 2022, 16:27
Ғ2303

Съгласно направени допълнения и изменения в чл.7 на Наредба 49 от 16.10.2014г. за задължително застраховане, по застраховка „Гражданска отговорност“ на автомобилистите и „Злополука“ на пътниците в средствата за обществен превоз, обнародвани в ДВ бр.64 от 09.08.2022 г., за автомобили без регистрационни номера вече може да се сключва застраховка за срок от 1 година, а не както беше досега за период от един месец.

Тези промени обхващат всички МПС, които са нов внос, без регистрационни табели, и които предстои да бъдат регистирани в КАТ. 
Същото важи и за МПС-та, дерегистрирани по някаква причина.

За придобити автомобили с чуждестранни регистрационни номера остава изискването за сключване на застраховка за срок от 30 дни с цел регистрация в България, съгласно чл.489 ал.5 от КЗ. Такава застраховка не може да  бъде издавана повторно.

Напомняме, че всички собственици на МПС, които са сключили застраховки само по номер на рама са длъжни в 7 дневен срок от датата на регистрация в КАТ да сключат Добавък  ( Анекс)  за вписване на регистрационния номер по полицата. За издаването му е необходимо да се обърнете към Вашия застрахователен брокер или към застрахователната компания, като предоставите копие от новия талон.

adalize | MK1 v8.9.14 | RegNr. 18422 | webdesign Œ
â