ʦ
Сайтът използва бисквитки, за най-добро потребителско изживяване. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с това. Научете повече тук
ı
Моля, изчакайте...
Български

Влезте или се регистрирайте във Вашия профил, за да се възползвате от всички удобства на онлайн магазина.

Вход
или
или създайте нов акаунт
ă
ʮ
Ŭ

ЗАД „Армеец“ покрива капиталовите изисквания по Директива Платежоспособност II

ЗАД „Армеец“ покрива капиталовите изисквания по Директива Платежоспособност II

Þ10 февруари 2017, 12:13
Ғ1765
Ď1 прикачен файл
ȭ
Logo Armeec
ЗАД Армеец

Уважаеми клиенти и партньори,

На 3 Февруари 2017 г. Комисията за финансов надзор (КФН) обяви резултатите от прегледа на балансите на застрахователните дружества в България към 30 Юни 2016 г. Резултатите потвърдиха финансовата стабилност на ЗАД „Армеец“.

Прегледът на балансите на Дружеството бе извършен от независимия външен проверяващ КПМГ, Румъния. Както е посочено в обобщения доклад на ръководителя на проекта за преглед Ърнст енд Янг, Гърция, както и в прессъобщението на КФН, при прилагане на единен подход за оценка на балансите ЗАД „Армеец“ покрива капиталовите изисквания по Директива Платежоспособност II и Кодекса за застраховането. Дружеството покрива минималното капиталово изискване за платежоспособност с 288%, поради което към него не се предвиждат никакви надзорни мерки от страна на КФН.

В хода на прегледа акционерите и ръководството на ЗАД „Армеец“ предприеха мерки за допълнително засилване на капиталовата му позиция като увеличиха собствените средства с 20 милиона лева. Положителният финансов резултат, с който Дружеството приключва 2016 г., гарантира изпълнението на ангажиментите на ЗАД „Армеец“ към всички негови клиенти и партньори.

Управителен съвет на ЗАД „Армеец“ АД

adalize | MK1 v8.9.14 | RegNr. 18422 | webdesign Œ
â