ı
ʦ
Сайтът използва бисквитки, за най-добро потребителско изживяване. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с това. Научете повече тук
Моля, изчакайте...
Български

Влезте или се регистрирайте във Вашия профил, за да се възползвате от всички удобства на онлайн магазина.

Вход
или
или създайте нов акаунт

Колонад Иншурънс Ес Ей

ȭ
Colonnade_Logo
Colonnade_Logo

Колонад Иншурънс Ес Ей

Колонад Иншурънс Ес Ей притежава рейтинг А- (Excellent) за финансова стабилност, даден й от Международната кредитна агенция A.M.Best.
  • Колонад Иншурънс Ес Ей е застрахователна компания базирана в Люксембург, развиваща дейност в сферата на общото застраховане, изцяло собственост на Fairfax и учредена с цел стратегическо разширение на застрахователния бизнес на Fairfax в страните от Централна & Източна Европа.
  • Развива дейността си чрез клонове в България, Чехия, Словакия, Унгария, Румъния, Полша, както и оперира чрез дъщерно дружество в Украйна.

  • Лицензиран застраховател по 17 от 18 задължителни класове в Oбщото застраховане (освен клас 10 – Гражданска отговорност на автомобилистите).

  • Колонад Иншурънс Ес Ей е лицензиран да предоставя застрахователни услуги на територията на всички страни-членки на Европейския Съюз.

  • Презастраховане, осигурено от водещи презастрахователи с първокласни финансови гаранции - Swiss Re, Partner Re, Munich Re.


Феърфакс Файненшъл Холдинг Лимитид (www.fairfax.ca) е международна финансова компания, основана през 1985г. и търгуваща на Фондовата Борса в Торонто, Канада чрез своите дъщерни застрахователни дружества, Fairfax предлага широка гама от застрахователни продукти – имуществено застраховане, застраховки отговорности, както и презастраховане на територията на Канада, САЩ, Европа и Азия. Fairfax има стабилни финансови показатели. През 2016г. холдингът записва брутни премии в размер на 9.5 млрд. щ.д, разполага със собствен капитал в размер на 11.8 млрд. щ.д. и оперира с активи в размер на 43.2 млрд. щ.д.

Феърфакс Файненшъл Холдинг Лимитид е световен лидер в застрахователните и презастрахователни услуги. През 2015г. Застрахователният синдикат Лойдс, базиран в Лондон, Великобритания, посочи Fairfax като застрахователят, разполагащ с петия най-голям застрахователен подписвачески капацитет, възлизащ на повече от 1.38 млрд. британски паунда (или около 1.76 млрд. евро)

  • Анонсирано стратегическо партньорство с AIG през октомври 2016 г. с придобиване на филиали на AIG* в Аржентина, Чили, Колумбия, Уругвай, Венецуела и Турция, и закупуване на оперативни активи на AIG и права за подновяване в България, Чехия, Унгария, Полша, Румъния и Словакия.

  • Реда за подаване на жалби съгласно правилата за уреждане на претенции по чл. 104, ал. 1 са публикувани в интернет страницата на всеки един застраховател.

  • Потребителят на застрахователни услуги има право да подава жалби срещу застрахователя. В зависимост от естеството на жалбите, те могат да бъдат подавани пред Комисията за финансов надзор, Комисия за защита на потребителите, Комисия за защита на личните данни и други държавни органи. В Република България спорове във връзка със застрахователни отношения се разрешават извънсъдебно чрез медиация и арбитраж.

  • Доклад за платежоспособността и финансовото състояние на застрахователя може да намерите на интернет страницата на всеки един от застрахователите.
Национален телефон за завеждане на щета +359 2 921 01 00
Интернет адрес на правилата на застрахователя www.colonnade.bg
Адрес на управление в държавата по седалище бул. Черни връх № 51Б, вх. Б, ет. 2, ФеърПлей Бизнес Център гр. София 1407
Име на държава членка на седалището Република България
Име Колонад Иншурънс Ес Ей
adalize | MK1 v8.9.14 | RegNr. 18422 | webdesign Œ
â